jueves, 8 de diciembre de 2016

ENTREVISTA A SABOTATGE

Sabotatge son una banda de L'Arboç, amb el seva particular i interesant proposta de Punk Hardcore amb no poca influencia Thrash, les seves lletres reivindicatives i actitud convativa, es van fent un lloc en el panorama underground. 

💣-Qui sou i que feu a la banda?
A la bateria el Gerard (montxo), al baix l'Albert (wello), l'Alex i l'Eric a les guitarres i a la veu l'Adri.

💣-Heu tingut canvis de formacio?
L’Alex, Gerard i l’Albet  en son membres desde el primer dia. Durant un época, però,  va  tocar el baix un altre company, el Guille. En la veu hi ha hagut diversos canvis, primer va ser el Txapes, després va passar a cantar el Tatxo, va haver-hi un altre canvi on va entrar la Nieves a les veus, i finalment l’Adri que és qui canta actulment. En un inici nomès tocavem amb una guitarra fins l’incorporaciò del Miki, que finalment ho va deixar, donant pas a l’entrada de l’actual guitarra, l’Eric.

💣-Quant fa que existeix Sabotatge?
Sabotatge està en actiu desde l’estiu de 1999.

💣-Que us va portar a formar el grup?
Bàsicament per la música que tots haviem mamat al poble, dels nostres germans, cosins o amics mes grans, que ens van influenciar molt en els gustos musicals, però sobretot el fet de passar tardes veient com assajaven les bandes que hi havia al poble i les ganes de dir el que pensavem i/o ens incomodava a travès de la música, és el que ens va donar un plus de motivació per tirar endavant amb Sabotatge.

💣-Toqueu o heu tocat en altres grups?
Si l’Alex va  tenir un grup anterior, Kaos Total, i ha format part una temporada amb Skatacrak i amb X-versions.
L’Adri va començar amb un grup que no va arribar a surtir del local d’Assaig, Medio Pollo,  on tocava la bateria, ha estat cantant amb Cafre, una banda grindcore de l’Arboç i ha sigut bateria de X-versions.
L'Eric ha estat amb Incools, Contaminación aukustica, Luna de alcoba, Alone in roswell.

💣-A part de tocar, esteu en algun colectiu, segell, distri, etc...?
Ara mateix ningun del integrants està militant activament en ningun col•lectiu, ni segell ni distri….

💣-Es poden apreciar bastants matiços en la vostra musica, del punk 80's (o RRV), Hardcore i inclus metall.
Quins grups influencien la vostra musica?
Es molt difícil dir noms concrets de grups que ens hagin influenciat directament a l’hora de composar ja que cada component tira cap a estils diferents, en preferències musicals i cadascú aporta els seus matissos, que poden passar desde el punk mes classic, fins al hardcore amb tocs de metal, no ens ha agradat mai encasellar-nos en un estil marcat. Però si que podem dir que podem tenir influencia de grups com Sepultura, Speereth, Beer mosh, Fear factory, Subterranean kids, Kop, S.A., Human Bastard, Non servium, Kreator...

💣-Teniu dos cd, "Tribus"(2008), "Guerra psicologica"(2012), i el que apareixera en breu, "El vostre panic, el nostre odi (2016).
Tres en 8 anys, no sou gaire prolifics...A que es deu aixo?
Tenim algunes maquetes anteriors amb un so bastant primitiu que no s’han arribat a editar. El tema que no fem mes discs es sencillamente per “falta de temps” i falta de diners, ja que posem cadascú els diners de la butxaca tant per grabar com per fer les copies i l’economia no dona per massa mes. Però no pas per falt de ganes.

💣-Com dueu a terme el treball de composicio i lletres?
No tenim una metodologia concreta establerta, composem en grup, partint d’un ritme de guitarra inventat i a partir d’allà anar ampliant i mirant com continuar-la. A vegades a partir d’una lletra escrita busquem la musica o partint d’un ritme improvitzat de bateria…. Ho fem de forma molt participativa ja que entre les idees de tots arribem a un final comú.

💣-Sempre heu apostat per l'autoedicio?
Fins ara si, en aquest últim disc vam tantejar a alguns segells si els interesaba fer una col•laboració en l’edició, però finalment o autoeditarem com hem fet fins ara.

💣-El proxim cd tambe sera autoproduit?
El pròxim cd que tindrem físicament a principis de 2017 serà autoproduit i autoeditat. Grabat a Thrashoo estudi. On el Thrashoo (Inadaptats) no ens ha fet de productor però si que ens ha ajudat a millorar alguns petits detalls en alguns temes i ens ha servit de força ajuda.

💣-El tema de tocar en directe, heu fet molts concerts? Podeu recordar on i amb quines bandes?
El número de concerts en 17 anys es difícil contar-los però se n’han fet forces. La gran majoria a Catalunya, tot i que s’ha fet alguns concerts en altres zones com Castellò, Iruña, Andorra, Teruel, entre d’altres. I hem compartit escenaris amb molts grups punks de la zona de Tarragona i  grups de fora. Hem tocat per exemple amb Berberechos Muertos, No konforme, Human Bastard, The Rippers, The Capaces, Ostiaputa, S.A,, KOP, Abuso de Poder, entre  molts altres, i aquest estiu passat vem formar part del cartell del TupaTupa Fest on vem compartir escenari amb Ratos de Porao, El Noi del sucre, Angelus apatrida, Lendakaris Muertos, Manolo Kabezabolo etc… 

💣-Fa uns anys, per les pintes soliem tenir problemes, pero ara sembla que si no porten pintes no son "modernus". Cabells de colors, roba estripada, piercings i tatus...Esta tot asimilat?
El punk pretenia ser una amenaça, que n'ha quedat?
El punk pretenia ser una amenaza entre d’altres coses, els origens del punk han canviat molt al que “s'entèn” ara com a punk. Cada cop està sent mes minoritari, la majoria de festivals que es fan dir punks tiren sempre dels mateixos grups que s’emporten unes bones fortunes de diners. El punk de carrer i al carrer s’està perdent, moltes bandes que surgiexen tenen una gran falta d’esperit i sobren moltes ganes de montar un grup per ser famosetes i estar a l’èlit del “punk”. Amb això no volem desprestigiar a les MOLTES bandes que fan la música amb el cor, sense pensar en el que la gent vol escoltar, sino pensant en el que ells volen tocar. 
El tema estètic, al menys per nosaltres es un tema personal. Tirarem de tòpics però el punk es porta dintre, no per portar una cresta de pam i mig ets mes punk que algú que no en porta. A part d’això, que és un tòpic però es real, a nosaltres no ens ha agradat mai la etiqueta de ser punks, o heavis o el que sigui…. Som mes partidaris del pensament lliure de creure en una idea llibertària ja que l’autoencasellament sistemàtic de la pròpia persona al final no et deixa ser tu mateix, el fet de voler aparentar una estètica que entri dintre els cànons d’un suposat moviment simplemente per poder semblar mes punk que el que es te al costat et fan perdre personalitat. Pensem que cadascú en tema estètic ha de anar com vulgui. 

💣-El nom del grup es bastant explicit, implica una carrega politica. A que/qui us agradaria fer sabotatge?
El nom es prácticament una alusió al sabotatge com a arma d’alliberament. 
A qui ens agradaria fer Sabotatge? A l’estat, a la nació, a l’esglesia i a tot tipus d’institución amb poder, a la patronal…

💣-Per les vostres lletres queda bastant clar que sou una banda d'esquerres.
Us sentiu identificats amb algun moviment/corrent politic? (anarquisme, comunisme etc...)
Sempre ens hem declarat anarquistas/llibertaris. En les nostres lletres es pot entreveure, tot i que en cap de les nostres lletres es parla estrictament de política. El panfletisme polític a les lletres no va massa amb el nostre fer.
Parlem sobre tot allò que ens preocupa, ens fa rabia, antifeixisme... Sense entrar directamente en un tema clarament polític.

💣-Com veieu el tema de la Independencia de Catalunya?
Continuara o sera com una moda?
Nosaltres defensem el dret de la llibertat de tots els pobles que expressin el seu dret a ser-ho. 
Tot i que el tema de l’independentisme patriòtic no va massa amb nosaltres. 
Si serà com una moda? Això es veurà amb el pas del temps es un tema molt ampli amb molt punts a tocar. Però molta de la gent (per exemple) de la dreta i alta burguesía catalana que no havien optat mai per aquest camí ara treuen la bandera per l’independència, per una qüestió purament econòmica…. Si els seus interessos es veuen millorats amb els temps la seva participació en la “causa” s’esfumarà. El temps dirà com acaba tot plegat. Però esta clar que sense una pressió ferma del poble no s’arribar`a res, ja que la classe política, es vestirà d’indepe però realment balla a un altre banda buscant sempre el vot.
💣-L'auge del moviment independentista catala sembla que ha fert creixer tambe l'anticatalanisme i el nacionalisme espanyol? O creieu que sempre ha estat aixi?
Us heu trobat amb algun cas de discriminacio per ser catalans?
Creiem que sempre ha estat així però no és el moviment independentista qui fa creixer l’anticatalanisme sino que son els de sempre, els mitjans de comunicació amb les seves noticies distorsionades i manipulades per crear conflicte i omplir portades. 
A nosaltres realment no ens ha suposat cap problema el fet de ser catalans. Nomès faltaria!

💣-A la gent que protesta i revindica, desde els mitjans sempre se la intenta criminalitzar.
Com podem fer que la gent obri els ulls i vegi qui es realment l'enemic?
D’una manera molt sencilla, llegint, fent memòria i educant en condicions. No cal tirar massa temps enrere per veure per exemple com es va conseguir la jornada de 8 hores laborals. Falta tancar la tele, obrir els ulls i no veure a qui lluita com una amenaça sino com un aliat. Ara ens volen fer entendre que firmant per Internet ja estem ajudant a canviar les coses i per desgràcia tot el que el poble ha aconseguit a sigut a base de reivindicación lluita i sang, no pas amb ciberfirmes, ni treient flors en una mani.


💣-Els mitjans de comunicacio estan corromputs i manipulats.
Quins mitjans creieu que son factibles i fiables per informarse?
(Per exemple, per saber els "affairs" del JuanCarlos Bribon, 
nomes caldria llegir la premsa rosa extrangera)
Hi ha mitjans informatius alternatius que donen la possibilitat de veure diferents punts de vista d’un mateix tema el que cal es tenir criteri, que és el que ara falta. Tenir un mínim de criteri per diferenciar una noticia d’una difamació. Tenim un bombardeig d’informació que ens arriba de masses llocs, quasi sempre provinents dels mass-media, i hem de saber que hi ha diaris (digitals o no) alternatius i/o contrainformatius molt útils per entendre molt bè el que els altres ens intenten vendre.


💣-Falta la tipica ultima....Afegiu el ke volgueu, salutacions etc..
Doncs res, Sabotatge no esem per inventar res, ni tampoc per fer la música que la gent vol escoltar, sino el que ens surt de dintre quan volem composar. Agraïm molt la col·laboració al nostre últim disc a Sku de Kaos Urbano y a Virginia de Reaccion Kon Kadena per ajudar-nos a les veus als temes "Ni olvido ni perdón" y "Al machito machetazo", a tots els colegues de l'Arboç que sempre ens segueixen allà on toquem i al bar Los faroles per l'juda que ens han fet en aquest disc i per aguantar-nos tants anys darrere la barra.

Per contactar amb la banda: saborecords@hotmail.com o Adri: 640695365

Podeu escoltar i descarregar els seus treballs al bandcamp de Sabotatge




No hay comentarios:

Publicar un comentario